Publisert 4. februar 2000

Oljenæringen har sørget for at det i 2011 ble satt passasjerrekord ved en rekke flyplasser i Troms og Finnmark.

I løpet av det siste året har Widerøes gjennomsnittspassasjer gått fra å være statsansatt til en som jobber for oljenæringen, melder NRK Nordnytt

– Oljenæringen har skapt temposkifte i flytrafikken i nord, forteller kommunikasjonsdirektør i Widerøe Richard Kongsteien til NRK Nordnytt.

Størst vekst i Hammerfest
Aller størst vekst i antall passasjerer er det på rutene til og fra Hammerfest, med over 100.000 passasjerer i løpet av 2011.

– Mellom Tromsø og Hammerfest er det utvilsomt oljearbeideren som er hovedkunden vår. Jeg tror åtte av ti reisende på den strekningen jobber med oljerelatert virksomhet, sier Kongsteien.

– De er jo absolutt i ferd med å ta igjen staten som den største kunden. En ting er jo oljearbeiderne, og det mannskapsbyttet som skal til hele tiden. Men i tillegg skaper dette ringvirkninger for regionene. Folkene i oljenæringen skal sove et sted, spise på kafé og da må områdene rundt foreta egne investeringer, sier han.

Tegn på økt virksomhet
Regiondirektør for NHO i Finnmark, Marit Helene Pedersen, forteller at økt trafikk er et tegn på at virksomheten i fylke øker.

– Det er en positiv utvikling og det er bra at det ikke bare er det offentlige som reiser men privat verdiskapning. Det er et tegn på at det vokser og gror rundt olje og gass, sier hun til NRK Nordnytt.

Flyturene som øker mest er avganger fra Finnmark og til Tromsø. Pedersen forteller at det er positivt, men ikke om kompetansen fra oljebransjen flys inn og ut igjen fra landsdelen.

– Det er et tegn på at flere spesialister kommer inn til Hammerfest-området. De kommer fra firmaer og byrå som ligger lenger sør. Det som er viktig på sikt er at vi får dem til å bli bofast i Finnmark, slik vi har klart etter Melkøya-utbyggingen i Hammerfest, sier hun.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger