Oljenestor tilbake til røttene

Publisert 13. september 2013

Kirkenes- og norsk oljeindustris «Grand old man» Kåre Storvik (til høyre) slår seg sammen med broren Bjørn og blåser liv i Storvik & Co.

Etter at de i noen år har drevet sine virksomheter Storvik Consult og Sherpa Konsult hver for seg, er de brødrene sammen igjen under sitt gamle navn; Storvik & Co AS – på dagen tyve år etter at Storvik & Co AS ble etablert i Kirkenes

Det er ingeniørbrødrene Storvik og et snes dedikerte medarbeidere som står bak navnet og virksomheten.

Kåre, ”Mr. Houston,” eller ”Norsk oljes grand old man,” som han også er kjent som blant gamle OTC (Offshore Technology Conference) –travere, kom fra Oslo til Kirkenes i 1989. Fire år senere kom Bjørn etter fra USA, og bedriften ble etablert. Brødrene har begge lang erfaring fra internasjonal energisektor, og har satt sitt preg på omstillingen av Kirkenes og det gode næringssamarbeidet med Russland: ”Nye” Kimek er et av Kåres ”barn,” og brorparten av norske bedrifter som er etablert i Murmansk har nytt godt av fødselshjelp fra Storvik & Co.

Nå er mesteparten av virksomheten konsentrert om forretningsutvikling innenfor olje- og gassvirksomhet, der seniorene i Storvik & Co har bakgrunn som ledere av norske leverandør- og tjenestebedrifter gjennom hele Norges oljealder. Medarbeiderne er strategisk godt plassert i Kirkenes, Murmansk, Helsinki, Oulu, Lysaker og Stavanger. Neste lokalisering er Aberdeen, der virksomheten har fått godt fotfeste.

I en melding fra Storvik & Co, sier brødrene at ”bedriften er stolt av å arbeide med byer, havner og bedrifter i Kirkenes, Vardø, Vadsø, Hammerfest, Narvik , Bodø og Sandnessjøen og ser frem til å føye flere til listen. Og ikke minst med Rovaniemi, Oulu, Raahe, Kokkola og Pori. Med finnene har man også etablert datterselskapene Enersense AS og Roadscanners Norway AS i Kirkenes.”

Bildetekst: Fra venstre: Bjørn Storvik, Lord Provost i Aberdeen George Adam, Kåre Storvik og styreleder I Hammerfest havn, John Wahl. Foto: Norman Adams – Aberdeen City Council.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger