Publisert 4. februar 2000

Fylkeskommunene Finnmark, Troms og Nordland krever at omstridte endringer i petroleumsloven må sendes ut på høring.

Regjeringen vil fjerne kravet om at oljevirksomhet på norsk jord skal ledes fra eller ha base i Norge. Nord-Norge samles nå i protest mot forslaget, som landsdelen frykter kan true oljearbeidsplasser på land, og fylkeskommunene i Finnmark, Troms og Nordland mener endringene må utsettes i påvente av grundige utredninger og til etter at endringene har vært ute til høring, skriver Nationen/NTB/ANB.

– Forslaget som er til behandling, reiser prinsipielle spørsmål rundt ringvirkningspolitikken for olje- og gassektoren. Saken burde derfor ha vært sendt på høring, heter det i et brev som fylkesråd Arve Knutsen (KrF) for næring og regional utvikling i Nordland har sendt til energi- og miljøkomiteen på Stortinget. Tilsvarende brev er sendt fra Troms fylkeskommune mens Finnmark fylkeskommune jobber med det samme, skriver avisen.

Endringsforslagene fra regjeringen kom etter innspill fra Eftas overvåkingsorgan ESA, som har vurdert den gjeldende petroleumsloven opp mot EøS-avtalen. ESA mener loven blir praktisert i tråd med EøS-avtalen, men at lovteksten diskriminerer ut fra nasjonalitet og derfor må endres. Endringsforslagene skal behandles av Stortinget 9. juni.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger