Publisert 16. januar 2006

Flere mennesker ble drept da en oljeplattform i Nigeria søndag ble angrepet av væpnede ungdommer som tilhører ijaw-minoriteten.

NTB:

Flere titall tungt væpnede menn tok seg fram til Shells Beniede-plattform i sumpområdet i Niger-deltaet i hurtiggående båter. De kom i kamp med soldater som voktet plattformen, satte fyr på to husbåter og sprengte utstyr i lufta før de trakk seg tilbake.

Oljeselskapet Royal Dutch Shell opplyste etter angrepet at det blir vurdert å evakuere alle ansatte fra sumpområdene i det vestlige Nigeria som følge av ijawenes angrep.

Angrepet var det fjerde på fem dager, og innebærer en opptrapping etter tre uker med vold som har rammet oljeproduksjonen til Shell.

Både angripere og soldater var blant de drepte i søndagens angrep. Ifølge en kilde i oljeindustrien ble fire soldater og to kokker som jobbet på plattformen, drept.

Angrepene ledes av en gruppe som krever at en større del av inntektene fra oljeutvinningen blir i området, og at to fengslede ijaw-ledere løslates. (©NTB)

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger