Publisert 28. desember 2007

Oljeprisen steg og de amerikanske aksjekursene dalte etter drapet på opposisjonsleder Benazir Bhutto i Pakistan torsdag.

NTB

Oljeprisen i New York hadde på et tidspunkt i løpet av handelen steget til 97,79 dollar fatet, men endte ved stengetid med en økning på 65 cent til 96,62 dollar.

I London steg nordsjøoljen av Brent-kvalitet også til rekordhøye 95,87 dollar i løpet av torsdagen, men havnet til slutt med en oppgang på 84 cent til 94,78 dollar fatet.

Samtidig fortsatte amerikanske aksjekurser å falle torsdag ettermiddag, etter drapet på Bhutto i Pakistan tidligere på dagen. Nedgangen var over 1 prosent både på industriindeksen Dow Jones, teknologibørsen Nasdaq og den bredere Standard & Poor’s 500-indeksen.

– Pakistan er et viktig land i regionen og mulighetene for politisk ustabilitet fører til en viss nervøsitet som viser seg i prisene på gull, obligasjoner og olje, mens dollarkursen faller, sier økonom Audrey Childe-Freeman fra CIBC bank i London.

Dow Jones hadde ved stengetid torsdag sunket med 1,41 prosent til 13.360,83 poeng, mens Nasdaq falt 1,75 prosent til 2.676,79 poeng. Standard & Poor-indeksen dalte også med 1,41 prosent til 1,476,51 poeng.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger