Publisert 22. mai 2006

Iran har sendt signaler om at de er villige til å føre samtaler om landets atom-politikk. Dette bidrar til å sende oljeprisen ned.

Oljeprisen faller tilbake mandag morgen etter å ha steget svakt i den asiatiske handelen. I morgentimene mandag faller oljeprisen 0,7 prosent til 68,05 dollar fatet. Det er det billigste på seks uker, melder Bloomberg News.

En av årsakene til at oljeprisen tikker nedover er at Iran har sendt signaler om at de er villige til å føre samtaler om landets atom-politikk. Iran har vært utsatt for et hardt press fra EU og USA etter at landet bestemte seg for å starte et meget omstridt atomprogram som flere frykter vil gjøre det mulig for den islamske staten å få tilgang til atomvåpen.

Frykten i oljemarkedet har vært at Iran, som er en av verdens største eksportør av olje, vil stoppe eksport helt eller delvis som en følge av konflikten med USA og EU. Dette har dratt opp oljeprisen kraftig.

Men nå tror flere og flere at Iran neppe kommer til å senke sin oljeeksport, ettersom landet sårt trenger oljeinntektene.

Oljeprisen forventes også å falle den uken, skal man tro halvparten av oljeanalytikerne Bloomberg har spurt i en rundspørring skriver NA24.no.

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger