Publisert 4. februar 2000

Voldsom lagerbygging av både råolje og oljeprodukter i USA overrasket oljemarkedet onsdag ettermiddag og sendte prisen på Nordsjøolje ned til 67,86 dollar fatet. – Ekstremt negative tall, mener ekspert.

Ifølge en ny lagerrapport fra det amerikanske energidepartementet var det denne uken lagerbygging på elleve millioner fat råolje og bensin, destillater, jetfuel og residual fuel. Til sammen steg de amerikanske råoljelagrene med 2,9 millioner fat til 335,6 millioner fat i forrige uke.

Ifølge estimater innhentet av Bloomberg News var det ventet at lagerbeholdningen skulle falle med rundt 1,4 millioner fat. Det melder DN Energi.

Lagerrapporten sendte prisen på Nordsjøolje med levering i november ned 2,67 dollar til 67,86 dollar fatet, mens frontkontrakten for WTI-olje faller 2,51 dollar til 69,25 dollar per fat.

– Det var ekstremt negative tall for oljeprisen. Det er de dårligste tallene på veldig lenge. Og det var dårlig over hele linja, både for produkter og råolje, sier oljeanalytiker i DnB Nor, Torbjørn Kjus, til DN Energi.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger