Publisert 4. februar 2000

En ny rapport fra SRI Consulting fastslår at oljesandprosjektene i Alberta, Canada, kan være lønnsomme til en oljepris under 60 dollar fatet.

Rapporten hevder å bevise at mens tungolje fra tjæresand er langt dyrere å produsere enn konvensjonelle reserver, kan en forbedring i prosessering og oppgradering av operasjoner hjelpe oljesand til å bli konkurransedyktig med konvensjonell olje.Det skriver Upstream.

Forfatteren av rapporten, Anthony Pavone, skriver:

– Med rasjonell ingeniørkunnskap og skarpe avgjørelser kan oljesandprosjekter bli økonomisk lønnsomme til en oljepris under 60 dollar fatet.

Det nordlige Alberta har verdens største tjæresandreserver med sine estimerte 174 milliarder fat olje, ifølge Upstream. Likevel er utvinning av oljen svært kostbar, og flere av de enorme prosjektene i området krever en oljepris på rundt 75 dollar fatet.

Råoljen er utvinnet enter ved minedrift eller ved at damp blir presset ned i reservoaret, og varmen blir brukt til å øke oljens viskositet.

Pavone sier likevel at det er mange faktorer som spiller inn ved å få ned kostnadene i operasjonen. Bitumeninnholdet i sanden, dimensjonen at reservoaret, mengden damp som skal innføres i reservoareter noen av dem.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger