Oljeserviceavtalen sluttført

Publisert 28. mai 2013

Mellomoppgjøret for 2013 ble avsluttet med et tillegg på lønnsmatrisen med 5.340 kroner inklusive feriepenger og sokkelkompensasjon fra 1. juni i år. Norsk olje og gass er tilfreds med resultatet. Det er ikke fagforeningene.

Det skriver Norsk olje og gass på sine hjemmesider. Topplønnsatsene økes med 6.340 kr. Partene er enig om at dette inkluderer tillegget som ble avtalt i de sentrale forhandlingene (0,75 per time). Skift/natt-tillegget økes med kr. 1,25 per time til kr. 73,25 fra 1. juni.

Satsene for helligdagsgodtgjørelse økes med kr. 20 til kr 1.820 med virkning fra 1. juni.

– Resultatet er på linje med det som ellers er avtalt i Norsk olje og gass i årets forhandlinger. Dette er vi tilfreds med, sier forhandlingsleder, Jan Hodneland.

Industri Energi og SAFE er ikke enige med Norsk olje og gass.

– Vi er svært skuffet over årets oppgjør med Norsk olje og gass. Selv om de ansatte gjennom årlige opprykk fra 1. januar får like stor lønnsutvikling som ansatte som omfattes av avtalen for operatør. boring og forpleining, så sakker lønnsmatrisen akterut, sier forbundsleder Leif Sande i Industri Energi i en melding.

– Vi har i en protokolltilførsel sagt at nok en gang har Norsk Olje og Gass nektet å være med på å utvikle lønnsmatrisen likt som for avtalen som gjelder for operatør, boring og forpleining og at dette skaper et konfliktfylt utgangspunkt for neste års hovedoppgjør, sier Sande.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger