Oljeserviceavtalen til uravstemning

Publisert 7. juli 2014

Lønnsutvikling på 24.000 kroner frem til årsskiftet.,Meklingen mellom Industri Energi og Norsk olje og gass på oljeserviceavtalen ble avsluttet med anbefalt forslag hos Riksmekleren natt til søndag 6. juli. Forslaget er enstemmig og sendes nå til uravstemning blant medlemmene.

LES OGSÅ: Mekling på oljeserviceavtalen starter i dag

Meklingsresultatet innebærer en lønnsutvikling for oljeservice på til sammen 24 000 kroner i perioden 1. juni 2014 til 1. januar 2015. Til sammenligning er forventet lønnsutvikling hos operatør, boring og forpleining i samme periode på 23.000 kroner.

– Forhandlingsutvalget anbefaler meklingsresultatet. Det innebærer en fortsettelse på harmoniseringen av oljeserviceavtalen opp mot avtalene som gjelder for andre fagarbeidere offshore, sier Leif Sande, forhandlingsleder og forbundsleder i Industri Energi.

Industri Energi sitt forhandlingsutvalget er enig med arbeidsgiverne om at tillegget innen oljeservice skal være 24.000 kroner i tilsvarende periode. Da på den måten at det blir gitt 12.000 per 1. juni og 12.000 per 1. januar. De siste 12.000 gis som et generelt tillegg isteden for ansiennitetsopprykk.

– Vi har strukket oss så langt vi kunne i meklingen, nå håper vi Industri Energis medlemmer stemmer ja til meklingsløsningen, sier Jan Hodneland, forhandlingsleder i Norsk olje og gass.

Begynnerlønn opp 36.000 kroner
Industri Energi sitt forhandlingsutvalg og Norsk olje og gass er også enige om at fra 1.1.2016 skal de laveste ansiennitetstrinnene bortfalle. Dette innebærer at begynnerlønna som følge av årets oppgjør vil øke med 36.000 kroner.

I tillegg til rene lønnsøkninger drar Industri Energi frem følgende resultater fra meklingen:

  • Disponibelplan: har fått endret dårligste disponibelplan i fra 5-3 som gir 228 disponibeldager, til 5-4 som gir 203 disponibeldager. Det er også fastlslått at 14-28 skiftplan skal gjennomføres når det er mulig fremfor disponibelplaner.
  • Ved velferdspermisjone r skal offshorelønn defineres som ved sykdom.
  • De sentrale parter er også under meklingen blitt enige om å oppfordre de lokale parter til å lage kompensasjonsbestemmelser ved arbeid utenfor bedriften som oppfattes som rettferdig for bedriften. Dette er svært viktig for funksjonærer som ofte har langt dårligere reisebestemmelser.

Svarfristen for uravstemningen er satt til 4. august.

Mer om meklingsresultatene finner du hos Industri Energi

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger