Publisert 4. februar 2000

Etter å ha tjent flere hundre millioner kroner på salget av sitt forrige selskap, Hitec Products Drilling, satser gründerne Dag-øyvind Meling og Trond Ferkingstad på ny. Enviros heter det nye selskapet.

Ifølge Finansavisen går de to gründerne nå inn med 15 millioner kroner i sitt nye oljeserviceprosjekt. Samtidig er Meling og Ferkingstad i innspurten med å hente inn 50 millioner kroner i en emisjon mot eksterne investorer som priser Enviros til 110 millioner kroner etter pengeinnhentingen, skriver Finansavisen.

Gründerne blir sittende igjen med 55 prosent av selskapet selv. På spørsmål om Enviros skal bli et nytt Hitec Products Drilling, svarer Trond Ferkingstad at det er en del fellestrekk, men at strategien denne gangen ikke er å vokse organisk. Veksten skal skje gjennom oppkjøp.

– Vi skal ta dette steg for steg. Vi er akkurat blitt enige om å kjøpe ett selskap, som vi ikke kan røpe navnet på ennå, og har ett til i kikkerten som vi håper å kunne gjøre en avtale med i løpet av neste år. Første år er målsetningen å omsette for 35 millioner kroner, sier Ferkingstad til avisen.

Forretningsideen er å skape et helintegrert selskap innen automasjon, kontroll og elektro med nedslagsfelt innen bygg-, anlegg- og offshoreindustrien. Ifølge avisen har Enviros planer om å kjøpe minst fire selskaper i Rogalands-regionen totalt. I 2014 er målet å omsette for 450 millioner kroner, ifølge salgsmateriell fra tilrettelegger Vaagen Asset Management.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger