Publisert 4. februar 2000

Etter mye om og men har BP endelig klart å stoppe strømmen av olje som har lekket ut i Mexicogolfen de siste dagene. Nå fortsetter testene for å unngå mer oljesøl.

Oljen skal ha stoppet å strømme ut fra brønnen omkring halv tre på torsdag lokal tid, halv ni norsk tid. BP melder at testene skal foregå mellom seks til 48 timer, og mens brønnen holdes igjen stoppes også oppsamlingssystemene å arbeide.

– Selv om det ikke kan sies helt sikkert, så er det forventet at ingen olje vil slippes ut i havet i løpet av testen, skriver BP i en pressemelding.

Thad Allen som leder amerikanske myndigheters arbeid for å begrense katastrofen forteller til amerikansk media at det er sannsynlig at BP kan måtte komme til å åpne kranene igjen. BP sier at de vil måtte se an hvordan målingene av trykket foreløper for å kunne avgjøre om stengingen fortsetter. I tilfelle strømmen fortsetter vil oljen igjen samles opp i skipene som befinner seg på overflaten.

Har stoppet avlastningsboring
BP understreker at til tross for at det ikke strømmer ut store mengder olje under testene så betyr ikke det at olje- og gasstrømmen er stoppet permanent.

Forseglingshettesystemet som brukes for å stoppe strømmen fra å fortsette ut i havet har aldri før blitt brukt på slike dyp, og BP påpeker at systemets evne til å holde oljen vekke fra havet kan vise seg å ikke fungere.

I løpet av testene har BP stoppet boringen av avlastninsgsbrønnene med tanke på sikkerhet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger