Publisert 4. februar 2000

Chevron kan bli bøtelagt og miste status som dypvannsoperatør i Brasil etter Frade-utslipp.

Den amerikanske giganten kan miste muligheten til å bore i pre-salt områder, og potensielt miste millioner av fat, som følge av et utslipp – og håndteringen av dette – på operatørens Frade -felt offshore Brasil. Mellom 2.400 og 3.000 fat olje ble sluppet ut i Atlanteren under et boreuhell.

Brasils miljømyndighet, Brazilian Institute of the Environment and Renewable Natural Resources (Ibama) hadde idømt Chevron bøter på 50 millioner brasilianske reais (BRL) som tilsvarer USD 28 millioner, for hendelsen, men straffen kan bli mye verre: Myndighetene i Rio de Janeiro mener nå Chevron har tilbakeholdt informasjon om utslippet, og truer med BRL 100 millioner i ekatra bøter, Brasils National Petroleum Agency, (ANP) truer med to ganger BRL 50 millioner.

Mister dypvannsoperatør-status?
Det verste for Chevron er likevel at ANP President Haroldo Lima sier hendelsen gjør at man må spørre seg om Chevron er skikket til å være dypvannsoperatør i Brasil. Dermed kan selskapets søknad om å bore i pre-salt, en søknad som skulle behandles denne uken, komme ti lå bli avslått.

– Søknaden får kanskje ikke det utfallet selskapet tidligere så for seg, sier Lima, men vil ikke gå lengre i å foregripe nevnte utfall, melder Dow Jones Newswire.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger