Omfattende endringer de neste fem årene

Publisert 18. september 2013

Det globale oljemarkedet vil gjennomgå omfattende endringer i løpet av de neste fem årene, ifølge IEAs olje- og gassmarkedsutsikter.,Olje- og energidepartementet arrangerte tirsdag et seminar for markedsanalytikere hvor representanter fra Det internasjonale energibyrået (IEA) presenterte sine anslag på mellomlang sikt for olje- og gassmarkedene, med sin “Medium-Term Oil Market Report”.

Ifølge IEA vil det globale oljemarkedet gjennomgå omfattende endringer i løpet av de neste fem årene. Femårs prognoseperioden tilsvarer lengden av den typiske investeringssyklusen.

Ifølge IEA viser deres rapport hvorfor den pågående nordamerikanske hydrokarbonrevolusjonen er en «game changer».

Mens Nord-Amerika ventes å øke forsyningsveksten på mellomlang sikt, er Øst for Suez-regionen i ledelsen på etterspørselssiden.

Ikke-OECD oljeetterspørsel, ledet av Asia og Midtøsten, ser ut til å kjøre forbi OECD for første gang så tidlig som andre kvartal 2013, og vil utvide forspranget etter hvert. Ikke-OECD-regionen vil også være fast forankret som verdens største råoljeimportør.

Rapporten undersøker også nylige og fremtidige endringer i globale oljelagre, endringer i OPEC-produksjonskapasitet og råolje og produkthandel, og konsekvensene av den pågående raffineri-byggeboomen i fremvoksende markeder og utviklingsland.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger