Publisert 4. februar 2000

Omgangssyke på «Songa Trym» i julen gjorde at riggen måtte koble seg av brønnen den jobbet med på Troll. Ti av de elleve syke om bord kunne ikke ivareta beredskaps-funksjonene sine.

Statoil har slitt med omgangssyke på «Songa Trym» i førjulstiden. 13. desember meldte de første sykdomstilfellene seg, men 23. desember eskalerte det. Hele elleve personer på riggen var slått ut av omgangssyke.

Dette førte til at Statoil så seg nødt til å koble riggen fra brønnen G3 på Troll og flytte den 50 meter bort. Ti av de elleve var nemlig ute av stand til å ivareta sine beredskapsfunksjoner om bord, heter det i et varslingsbrev til Petroleumstilsynet.

Nytt personell på plass 2. juledag
– Omgangssyke rammer offshore slik den gjør på land, og det som var spesielt denne gangen var at den rammet spesielt hardt blant personell med beredskapsoppgaver. Dermed måtte vi stanse operasjonene på riggen fram til vi fikk sendt ut nytt personell 2. juledag, sier informasjonssjef i Statoil, Eskil Eriksen, til Petro.no.

De syke personene ble først isolert på lugarene, deretter sendt i land. Ifølge Eriksen er det ingen spesiell grunn til at det har vært så mange sykdomstilfeller akkurat på «Songa Trym» – annet enn at personer som jobber offshore bor tettere på hverandre enn det andre kanskje gjør.

– Det går i bølger, slik som det gjør på land, sier Eriksen.

13 syke på Songa Dee
I begynnelsen av desember var også «Songa Dee», som jobber for Marathon, plaget av omgangssyke. Da ble hele 13 personer smittet i løpet av to dager.

Les også: 13 med omgangssyke på «Songa Dee»

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger