Publisert 4. februar 2000

En ny kabal må legges for å få partene i samarbeidsselskapet TNK-BP til å snakke sammen igjen. Nåværende sjef Robert Dudley skal erstattes.

TNK-BP er et samarbeid mellom BP og den russiske investorsammenslutningen AAR. De siste månedene har organisasjonen vært hjemsøkt av indre strid, og for noen uker siden flyktet toppsjef Robert Dudley landet på grunn av visumtrøbbel.

Nå har Dudley og styreformann Mikhail Fridman møttes i Praha for å løse floken. Det er første gang de to sidene i saken snakker sammen siden mai, ifølge Upstream.

På møtet ble partene enige om å slutte med kranglingen, men på betingelse av at man får en omrokkering i selskapets ledelse, skriver avisen Vedomosti, og at BP har fire til seks måneder på å utpeke Dudleys arvtager. Samarbeidsavtalen mellom AAR og BP konstaterer nemlig at konsernsjefen skal foreslås av BP og godkjennes av de russiske investorene, mens de russiske investorene får til gjengjeld finne kandidater til styreformannvervet. Vedomosti skriver også at Fridman kan komme til å fratre sin stilling.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger