Publisert 4. februar 2000

Påtalemakten i østerrike har åpnet etterforskning rundt mistenkt innsidehandel i ledelsen av oljeselskapet OMV, og selskapets administrerende direktør Wolfgang Ruttenstorfer er blant de impliserte.

I PåTALEMAKTENS SøKELYS: Wolfgang
Ruttenstorfer. (Foto: OMV)

OMV har flere lisenser i Norge, både i Nordsjøen, Norskehavet og Barentshavet, og er prekvalifisert som operatør.

Stridens kjerne er en aksjehandel Ruttenstorfer gjorde av aksjer i OMV i samme tidsrom som selskapet bestemte seg for å avslutte forsøket på å kjøpe opp sin ungarske konkurrent Mol, og heller selge sin 21,2 prosents andel i selskapet, skriver Financial Times.

Saken er bare den at Ruttenstorfer flere ganger rett før selskapet solgte sin andel i Mol til russiske Surgutneftegas sa at selskapet ikke hadde noen intensjon om å selge Mol-aksjene sine. Når Mol-aksjene så ble solgt steg prisen på OMV-aksjer, og ga Ruttenstorfer en inntekt på rett under 400.000 kroner på aksjene han hadde kjøpt rett før avgjørelsen.

OMV avviser beskyldningene fra myndighetene, og mener alt rundt handelen ble utført korrekt. OMVs forklaring på saken er at aksjebasert opsjonsprogram for ledelsen i saken ble kansellert rett før Ruttenstorfers aksjekjøp, og en ny insentivordning som krevde en minimumspost i selskapet ble innført. Ruttenstorfer hadde ikke en stor nok eierandel i selskapet til å kunne ta del i denne ordningen, og derfor måtte han kjøpe aksjer på det åpne markedet, sier selskapet.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger