ONS 2016 offisielt åpnet

I dag gikk startskuddet for den 21. Offshore Northern Seas (ONS). Kronprins Haakon stod for den offisielle åpningen.
Publisert 29. august 2016

Under åpningen av ONS 2016 var det flere prominente talere, blant dem Kronprins Haakon som stod for den offisielle åpningen, Statsminister Erna Solberg og Konserndirektør i Statoil Eldar Sætre.

Under sin tale påpekte Erna Solberg behovet for en sterk norsk olje- og gass bransje i flere tiår fremover, og det viktigste politikerne kan gjøre er å sikre stabile og gode rammeforhold som sikrer en forutsigbarhet for aktørene i bransjen.

Samtidig understreket Statsministeren at oljen, og dets inntekter, stiller oss i en posisjon hvor vi kan utnytte teknologi, ressurser og kloke hoder til å snu oss mot andre alternative energimarkeder i årene som kommer.

-Vi vet at oljen ikke er en fornybar ressurs, og aktivitetsnivået vil nødvendigvis gå gradvis nedover. Til og med i Bergen er det muligheter for solenergi, og det er avgjørende at vi som politikere legger til rette for at fornybar energi gjøres profitabelt for de som investerer i det.

Statsministeren påpekte samtidig at oljesektoren vil være den største inntektskilden i mange tiår fremover, men at det er nå vi må være i forkant og gradvis innføre en fornuftig energimiks i energiproduksjonen vår.

-Oljeindustrien er den mest lønnsomme sektoren i verden de siste femti årene, om en ser bort fra et par litt mindre lovlige bransjer som vi nok ikke skal bevege oss inn på, og vil være det i mange år fremover også, avsluttet Solberg.

Se bildegalleri fra ONS 2016

 

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger