Publisert 4. februar 2000

Neste år debuterer lillebroren til Offshore Northern Seas (ONS) i Stavanger. – Folk vet at vi leverer kvalitet, og det kommer vi til å gjøre nå også, sier ONS-sjef Leif Johan Sevland.

Informasjonsdirektør Jon Are Rørtveit, nytilsatt
prosjektleder for ONS Norway Gerd Anita Pettersson
og ONS-sjef Leif Johan Sevland gjør seg klare for
neste års debut med ONS Norway.
Foto: Lars Taraldsen

Det har blitt oktober, solen skinner blankt i asfaltregnet som falt tidligere på morgenen, og årets ONS er et tilbakelagt kapittel.

Fra 11. etasje i Næringslivets Hus i Stavanger jobbes det på spreng med å tilrettelegge for det som ble en av årets nyheter under årets ONS: Fra nå skal det arrangeres hvert år. Den globale versjonen går som vanlig hvert partallsår, og ONS Norway skal arrangeres i pauseårene.

Ikke halvhjertet
Petro Media News møter ONS-sjef Leif Johan Sevland, markeds- og informasjonsdirektør Jon Are Rørtveit og nytilsatt prosjektleder for ONS Norway, Gerd Anita Pettersson. De er helt sikre på at neste års arrangement kommer til å bli en suksess.

– ONS har i lenger tid søkt andre aktiviteter. Og når vi gjør noe, så går vi ikke halvhjertet inn i det, sier Rørtveit.

– Og da Leif Johan kom inn, bidro han med gode ideer. Hovedarrangementet ONS er og blir den viktigste møteplassen i verden for bransjen, og vi holder fortsatt på å utvikle den videre, for å ta det enda mer ut i verden. Parallelt ønsker vi med dette å sikre et solid fokus på det som skjer her hjemme på norsk sokkel sier han videre.

Fokus på leverandører
ONS Norway kommer i stor grad til å ha fokus på leverandørindustrien. Bakgrunnen for dette er et ønske om økt fokus på leverandørkjeden og dens muligheter. Optimalisere den og sikre utvikling og innovasjon, og ikke minst at nye som etablerte aktører får den oppmerksomheten de fortjener.

– Vi har et hav av underleverandører som ikke får plass på ONS. Det vi nå ønsker, er å skape en viktig møteplass for god dialog mellom samtlige av leverandørleddene. Blant annet ønsker vi et spisst prosjektfokus. Det som er hovedmålsettingen vår er å optimalisere leverandørkjeden for å bli den fremste møteplassen for leverandører på norsk sokkel, sier Leif Johan Sevland til Petro Media News.

– I disse dager jobber vi for å få inn operatørene, men ikke som utstillere, sier han videre.

– Tydelig at det er behov
ONS Norway-teamet har det relativt hektisk for tiden, og de forteller at tilbakemeldingene på det nye ONS-barnet har vært svært gode, til tross for at OTD arrangeres i Stavanger samme år, samt at Offshore Europe går av stabelen i Aberdeen kort tid etter at ONS Norway er over. Bransjefolk Petro Media News har snakket med, var lunkne til å ha ONS hvert år i begynnelsen, men har myknet litt opp etter hvert som man har fått mer informasjon. Det merker også ONS-teamet.

– Det er klart at det er utfordrende å lansere noe nytt etter 38 år. Og vi er evig takknemlige for alle som er glad i ONS og setter pris på oss. Men vi lanserte nyheten under ONS, og tiden like etter et slikt krevende arrangement er kanskje den tiden de er minst glad i oss. Men når vi ser tilbakemeldingene vi får nå, så er det tydelig at dette er noe det har vært behov for, sier Sevland, og legger til:

– Folk vet at vi leverer kvalitet. Og det kommer vi til å gjøre nå også.

Fra inn- og utland
Ifølge Gerd Anita Pettersson som er prosjektleder for ONS Norway, er det allerede nå bra med pågang på utstillingsfronten. Det kommer til å være omkring 6000 kvadratmeter med utstilling, og mange av standene kommer sannsynligvis til å være mindre stander. Selv fokuserer ONS på leverandører som utstillere, men sier at de ikke kommer til å sette foten ned om det er andre som vil stille ut også. Uansett er de fornøyde med responsen så langt.

– Det er absolutt bra trykk på utstillerfronten. Det gjelder både fra inn- og utland, sier Pettersson, som ikke vil si noe konkret om hvor mange utstillere man tar sikte på kommer.

Kommer ingen fra FN
I tillegg til dette, kommer det også til å bli lagt stor vekt på å få på plass et solid konferanseprogram.

– Det kommer til å ha en annen drakt enn ONS vi kjenner. Statsminister og Kongen kommer ikke til å åpne. Det kommer ikke noen fra FN. Det vi vil satse på her, er at det er de som jobber tett på prosjektene som skal delta, sier Sevland.

– Vi skal ha kvalitet, ikke kvantitet i fokus, og konferanseprogrammet er noe av det vi holder på med nå, sammen med å få på plass utstillingene så vi får komponert dette på god måte. I tillegg tilrettelegger vi for å få til de gode møtestedene, der folk kan sette seg og ta en kaffe og prate. Vi har jo også en del fokus på rekruttering, og det vil vi ha her også. Da er gode møteplasser viktig, sier han videre.

Olav Fjellså i komiteen
Sevland sier for øvrig at de holder på å sette sammen en programkomité, som de alle er sikre på kommer til å bli bunnsolid.

– Foreløpig vil vi ikke si så mye, annet enn at det er Olav Fjellså som kommer til å lede komiteen. Det kommer også til å være mange andre gode navn der. Det som er veldig bra med Fjellså er at han er en ordentlig kjenning av industrien. Han har den norske bakgrunnen og den globale forståelsen. Det kommer til å bli svært bra, avslutter Sevland.

Fakta ONS Norway:

Disse deltar:

– Underleverandører som viser frem sine innovative produkter og tjenester

– Større leverandører som viser frem sine arbeidsfelter, utfordringer og behov for underleverandører og nye løsninger

– Regionale aktører/virkemiddelapparatet som kan bidra til at flere selskaper kommer på banen

Dette er fokus:

– Innovasjon og nyskaping

– Synliggjøring av leverandørkjeden

– Nettverksbygging

– B-to-B speeddating

– Rekruttering i regi av ONS YOUNG

Disse kommer

– Medarbeidere i innkjøpsfunksjonene hos systemleverandører, hovedkontraktører samt operatørselskaper

– Teknisk personell hos operatørselskaper og leverandørselskaper som ønsker å være oppdatert på mulige nye løsninger og ny teknologi

– Sentrale personer i mindre selskaper som arbeider med strategier for videreutvikling av selskapet sitt samt vekststrategier

– Representanter fra aktører i andre land som ønsker å få overblikk over og et innsyn i hva norsk leverandørindustri kan tilby

– Studenter som ønsker å orientere seg mot olje- og gassmarkedet

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger