Publisert 4. februar 2000

ONS sprenger alle rekorder i år. Noen jubler, andre mener at veksten snart må ta slutt, deriblant taxisjåfør Hassan Sheikh (35).

Taxisjåfør Hassan Sheikh har gode dager under ONS,
men synes det begynner å vokse seg for stort.
Foto: Lars Taraldsen
Leif Johan Sevland er svært fornøyd med tingenes
tilstand. (Foto: Lars Taraldsen)
Jon Are Rørtveit, pressetalsmann for ONS, forteller at
de i år har slått de fleste rekorder – bortsett fra ned-
børsrekorden. (Foto: Lars Taraldsen)

Hassan Sheikh har travle, men økonomisk gode dager under ONS. Det virker på ingen måte som om han lider noen nød i morgentimene under den store konferansen.

– For mange folk, for liten by
Denne dagen har han vært på plass siden halv seks, og skal kjøre de neste 10 timene før han leverer bilen videre til nestemann. Disse timene er dog hektiske, og tidvis kaotiske.

– Det er klart at disse dagene er gode økonomisk. Men det er kanskje litt i overkant mye, sier Sheikh til Petro Media News.

Han mener det er to ting som spesielt peker seg ut som utfordrende for den store energikonferansen. Begge har det samme fellestrekket: Det er for mange folk i en ganske liten by.

– Den ene tingen går på housing. Men for min del merker jeg det på antall mennesker i trafikken. Veisystemet her er ikke laget for å ta imot så mange mennesker. Til slutt dreier det seg om trafikksikkerhet, sier han.

Han understreker for Petro Media News at han på ingen måte er negativ til ONS.

– Jeg synes det er veldig gøy å være med på. Jeg møter mange mennesker med mye kunnskap som de deler med meg. Jeg lærer mye, samtidig som mange spør meg om spørsmål også. Det er gøy med folk fra hele verden. Men igjen; Stavanger er en litt for liten by for så mange mennesker, sier han.

Sevland: Byen merker det
Inne på utstillerområdet møter vi kort på ONS-general Leif Johan Sevland. I en rask kommentar sier han at det hele er veldig bra i år.

– Men det er klart at byen merker at det er mye folk. Men her oppe på området går det veldig bra, sier han til Petro Media News.

Også pressetalsmann Jon Are Rørtveit, sier at det til en viss grad er utfordringer når det kommer så mange som nå. Spesielt siden festivalen sprenger alle rekorder.

Tipper på 55.000
– Til nå (torsdag morgen, journ.anm) har dette gått over all forventning. Bortsett fra nedbørsrekorden som vi satte forrige gang, har vi slått absolutt alt av rekorder. Forrige gang var det totalt i underkant av 50.000 mennesker. Etter opptellingen onsdag var det rundt 30.000. Jeg regner med at det totalt kommer til å bli rundt 55.000 besøkende. Men jo, det fører til utfordringer, spesielt med å få folk til og fra området, sier han.

I tillegg til drosjene som kjører frem og tilbake til området, har ONS også sikret seg en avtale med Kolumbus som gjør at ONS-skiltet gir gratis bussturer. I tillegg er et som vanlig satt opp gratisbusser fra clusterne og sentrum.

Ifølge en av bussjåførene Petro Media News snakket med, er det spesielt på ettermiddagen at det store trykket kjennes.

– Når så mange tusen mennesker skal bevege seg i omtrent samme retning, krever det svært mye. Onsdag hadde vi 34 busser i sving på en gang, i tillegg til de som går til og fra flyplassen, opplyste sjåføren.

Rørtveit i ONS sier at det spesielt kan føre til utfordringer når været er dårlig.

– Det kan være en krevende øvelse, som for eksempel på tirsdag. Med regn blir det litt ekstra trøkk. Men vi har holdt på med dette en stund, og vi synes alt sviver og går bra, sier han.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger