ONSDAG/TORSDAG:Håper på delelinjeseismikk til sommeren

Publisert 15. februar 2011

Ratifisering er klart fra norsk side, nå venter alle på Dumaen. Oljedirektør Bente Nyland er en av de, og nå håper hun på seismikkinnsamling i det nye området til sommeren.

Litt over ett år etter at President Medvedev besøkte Norge med nyheten om at Norge og Russland er enige om det tidligere omstridte området i Barentshavet øst håper Oljedirektoratet (OD) å sette i gang seismikkinnsamling. Direktør for Oljedirektoratet, Bente Nyland, forteller til Petro.no at de nå er avhengig av Dumaens beslutning, og om de får et fartøy tilgjengelig til mulig innsamling i sommer.

– Det er jo i sommersesongen at man har et gunstig værvindu, så vi håper jo å få til innsamling til sommeren.

– Vil dere samarbeide med russerne?

– Det foreligger ingen plan om det nå. Men vi har jo tidligere samarbeidet med kartlegging av store geologiske trekk i Barentshavet, sier Nyland. Hun understreker at de nye områdene er norske og russiske, og at det er sannsynlig at det gjøres separat inntil videre.

Midler til innsamling
Når, og om Dumaen ratifiserer delelinjen, vil det da kunne tas avgjørelser om hvorvidt det skal letes i det nye området. Nyland forteller at OD har tre satsingsområder i nord, dette utgjør Jan Mayen, nordlig Barentshav og det nye området, for at OD skal kunne ta fatt på det nye området må Olje- og energidepartementet (OED) avgjøre hvilket felt det skal satses på. Det ble i fjor gitt 180 millioner til seismikkinnsamling i Barentshavet, dette skal hovedsakelig brukes i nærheten av Jan Mayen. Hvorvidt det skal settes av nye midler til innsamling i Barentshavet øst er opptil OED.

I tilfelle myndighetene avgjør at det skal satses mot det nye området vil OD gjøre datainnsamlingen før de gir en anbefaling til OED om hvilke områder som ser lovende ut. Arbeidet med lisenser og lignende vil deretter tas videre av OED.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger