Publisert 4. februar 2000

21.000 kvadratmeter fylles opp med stands, ventelista er tettskrevet og for lengst fylt opp. årets bransjehappening er ifølge arrangørene i rute.

Leif Johan Sevland, Line Grønhaug og Jon Are Rørtveit
er så godt som klare for ONS-start tirsdag.
(Foto: Lars Taraldsen)
Tore Corneliussen sørger for at riggerne får tilgang på
vernesko under ONS-forberedelsene.
(Foto: Lars Taraldsen)

Ved resepsjonsområdet der det om få dager skal tråkke inn i overkant av 50.000 mennesker, står i dag flere PSS-vakter og passer på. De passer på at lastebilene kjører i riktig retning. De passer på at de som er inne på området er korrekt kledd; med vernesko og vest. Om natten passer de på alle millionene som har manifestert seg i musikkanlegg, TV-skjermer, og annet utstyr.

Et stykke unna høres lydprøvene fra Rått og Råde-festivalen. Det er torsdag ettermiddag, og om noen dager, tirsdag, går startskuddet for Offshore Northern Seas, kanskje mest kjent som ONS.

HMS under rigging
Om ikke alle, så gleder de fleste hjerter seg. Helgen for to uker siden startet arbeidet med å rigge til det store området. I overkant av 40.000 kvadratmeter skal fylles med fagfolk og utstillinger, debatter og foredrag.

Ved inngangen sitter Tore Corneliussen, og representerer Blåkläder.

– Jeg har vært her siden sist mandag. Her selger jeg forskjellig utstyr, men i hovedsak vernesko som er påbudt under riggingen av området. Det er tredje gang jeg er her, og det synes jeg er veldig gøy. Folk fra hele verden kommer jo innom, sier han.

Når ONS starter tirsdag forsvinner dog Corneliussen, fra plassen sin ved resepsjonen. Da glir han inn i mengden, og kommer sannsynligvis tilbake om to år.

Hektisk
Ett annet sted på området møter vi ONS-representanter som har hatt, og kommer til å få, hektiske dager.

– Vi har nok kanskje ikke hatt tid til å tenke på hvordan vi har hatt det de siste ukene, sier talsmann Jon Are Rørtveit.

– Til sammen er det 21.000 kvadratmeter som skal fylles av stands. Da er ganger, toaletter og lignende ikke tatt med. Til sammen er det vel litt i overkant av 40.000 kvadratmeter, og vi tipper det blir rundt 1300 forskjellige stands representert av 34 nasjoner. Dette er bransjens olympiske leker, sier han.

Sammen med Line Grønhaug som også jobber med kommunikasjon under ONS, guider han Petro Media News på deler av det store området som nå forvandles til en gedigen møte- og utstillingsplass. De guider oss forbi de større standene; Statoils som vant prisen for beste stand forrige gang, forbi Bergens-avdelingen i Hall E, samt en rekke andre stander som er under bygging og dekorering.

– Det var vel helgen for to uker siden at man startet opp jobbingen her. Noen trenger mer tid for å rigge opp sin stand, men de fleste gjør det unna på to eller tre dager. Fra ONS er det vel omtrent 400 som har vært i sving, og med alle selskapene er det nok nærmere 4000 mennesker som har vært med på å rigge i stand, sier han.

Fornybart
Forbi standene som bygges, guides vi videre inn til den nye ishallen; Hall M. Her finner vi noe ONS er glade for og stolte over.

– Dette er fornybarparken. Den har blitt dobbelt så stor som forrige gang. Jeg er ganske sikker på at dette er Nord-Europas største møteplass for fornybar energi, sier Rørtveit, og peker på at i tillegg til at det er 28 helt rene fornybar-representanter, er det flere som tøtsjer innom fornybar energi.

– Det er flere selskaper som tradisjonelt har rettet seg mot olje og gass, som nå også jobber med fornybart som blir representert her, sier han.

Colosseum
Like i nærheten finner vi noe annet, og noe nytt av året som Rørtveit og Grønhaug gleder seg til å se i praksis.

– Dette er Centre Court. Her skal det være debatter og veldig mange spennende arrangement, med blant annet live webcast. Det er formet som Colosseum, tar omtrent 90 personer, og vi håper på å få til en nærhet mellom sal og scene, sier de.

Inne i Centre Court, støter vi også på ONS-sjef Leif Johan Sevland.

– Jeg har vel kanskje ikke alt under kontroll. Men jeg regner med det skal gå fint. Så håper jeg at det blir enda bedre enn forrige gang, sier Sevland i en rask kommentar.

Også Grønhaug og Rørtveit tror det hele kommer til å gå bra, og mener i så måte at alt er under kontroll.

– Brikkene holder på å falle på plass. Nå passer vi på HMS, og holder på å gå inn i vertskapsrollen, sier de.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger