Publisert 4. februar 2000

Aker Solutions holder på å teste temperaturen for å etablere et kontor på Brokelandsheia i Gjerstad, på grensen mellom Telemark og Aust-Agder.

– Vi har satt inn en annonse og vil, avhengig av responsen på den konkludere med om vi etablerer et kontor eller ikke, sier kommunikasjonssjef i Aker Solutions, Endre Johansen til Petro Media News.

Det var lokalavisen for Risør og Gjerstad, Aust Agder Blad , som først meldte om den mulige etableringen.

Johansen sier videre at det eventuelle kontoret vil være en satellitt fra det eksisterende Arendals-kontoret, der mekaniske ingeniører jobber med Pusnes oppankringssystemer og offshore lossesystemer.

– Vi har som sagt ikke bestemt oss for hvorvidt vi åpner kontoret ennå, men nå vil vi se på responsen. Vi har god tro på at vi finner kompetanse i området, kanskje blant folk som i dag pendler og som vil jobbe nærmere hjemme. I Arendal har vi verdensledende ekspertise på oppankrings- og offshore lossesystemer rettet mot både det maritime markedet og olje- og gassmarkedet, sier han.

Johansen sier videre at de bør være omkring 10 personer for at kontoret blir en realitet.

– Det viktigste er ikke antallet, men kompetansen. Og den tror vi at vi finner, sier han.

Administrerende direktør hos Aker Solutions i Arendal, Leif Haukom sier til Aust Agder Blad at de håper å få napp når de nå kaster ut snøret.

– Vår påtenkte etablering på Brokelandsheia blir på en måte en knoppskyting fra vår virksomhet i Arendal. Det blir spennende å se om vi får napp på vårt forsøk, noe jeg har god tro på. Det er ellers viktig å poengtere at vi absolutt ikke er ute etter å tappe etablerte bedrifter for ingeniører, sier Haukom.

Brokelandsheia ligger i Gjerstad kommune, mellom Kragerø og Risør, på grensen mellom Telemark og Aust-Agder. Dette gjør det ifølge Haukom til et strategisk godt sted å etablere et kontor for å få kompetanse fra flere steder.

– Vi tenker ikke bare østregionen i Agder, men også Telemark. Lokaliseringen på Brokelandsheia er dermed ganske naturlig, for det er ikke lange veien mellom vårt hovedkontor i Arendal og Brokelandsheia. Og med dagens teknologi kan du egentlig sitte hvor som helst å jobbe i et team, og vi tror som sagt at mange kan tenke seg å sitte i et kontorfellesskap på Brokelandsheia og bo like i nærheten, sier Haukom til lokalavisen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger