Publisert 4. februar 2000

Bjørge ASA har mottatt et tilbud fra et konsortium bestående av HitecVision, Aker Capital Fund og Camar om å kjøpe alle Bjørges aksjer til 11 kroner per utestående aksje.

Konsortiet ønsker å styrke Bjørge via et felles eierselskap, Bokn Invest, som tar sikte på å overta 100 prosent av Bjørges aksjer.

Tilbudet verdsetter egenkapitalen i Bjørge til 483 millioner kroner.

– Styret i Bjørge mener at konsortiet har kompetanse innen olje- og offshoreindustrien som kan bidra til en positiv videreutvikling av konsernet, skriver Bjørge i en børsmelding.

Konsortiet er et såkalt private equity selskap, og Aker Capital Fund er i dag Bjørges største aksjonær og Camar den nest største med eierandeler på henholdsvis 39,9 og 16,8 prosent.

– Bjørge er et interessant selskap med stort utviklingspotensial, men er nå inne i en periode der markedet er
utfordrende, kanskje i flere år fremover. I en slik tid vil ledelsen trenge ro til å fokusere på strategiske og operasjonelle utfordringer, samt de mulighetene som skapes av markedsforholdene. I denne fasen mener vi selskapet er best tjent med noen få, aktive eiere som kan tilføre selskapet ressurser, kunnskap og kapital, sier daglig leder Frank O. Reite i Converto Capital Management, som forvalter Aker Capital Fund, i en børsmelding.

Vurderer rimeligheten
Når det formelle budet foreligger fra konsortiet vil styret i Bjørge ASA ta stilling til om det vil anbefale aksjonærene å akseptere budet. Bjørge har engasjert Pareto Securities som finansiell rådgiver for å gjennomføre en uavhengig verdivurdering av selskapet, og vurdere budets rimelighet.

– Styret vil redegjøre for sitt standpunkt i god tid før tilbudsperiodens slutt, og senest en uke før akseptfristen utløper, skriver Bjørge.

HitecVision, Aker Capital Fund og Camar er nå i ferd med å gjennomføre en juridisk og finansiell vurdering av Bjørge ASA, og det formelle budet ventes å foreligge i løpet av to til fire uker. Tilbudsperioden vil vare til 6. november 2009, med mulighet til forlengelse fra konsortiet.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger