Publisert 4. februar 2000

President for den brasilianske oljegiganten Petrobras uttalte tirsdag at selskapet ikke vil forhandle med myndighetene i Ecuador om landets regler for oljeproduksjon.

Jose Sergio Gabrielli, president for Petrobras, hadde sin første offesielle uttalelese etter at Ecuadors president Rafael Correa truet med å utvise Petrobras fra landet dersom selskapet ikke forhandlet med myndighetene i Ecuador om reglene for oljeproduksjon.

I tidlig september kommanderte Correa forhandlinger med alle utenlandske oljeselskap som utnytter mer enn halvparten av landets oljefelter, og beholder 82 prosent av inntektene.

Franske Repsol-YFP, spanske Perenco og kinesiske Andes Petroleum har allerede godtatt å forandre kontraktene sine med Ecuador.

I de nye kontraktene beholder Ecuador oljeproduksjonen ved å betale for produksjonskostnadene, i tillegg til at de får et utbytte av profitten.

Brasils president Luiz Inacio Lula da Silva har også uttrykket at Brasil ikke vil ta del i forhandlingene, men regjeringsavdelinger kan ta del i diskusjonene dersom det skulle være nødvendig.

I følge den siste rapporten fra Petrobras har selskapet en daglig produksjon i Ecuador på 11.200 fat, noe som er 0,5 prosent av selskapets total.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger