Publisert 4. februar 2000

StatoilHydro melder interesse i australske naturgass og LNG-utbygginger for å styrke selskapets andeler i Oseania-området.

StatoilHydro leverte forrige uke resultater og oversikt over selskapets reserver, hvor sistnevnte er nede i 34 prosent i 2008. Minkende businessprospekter for tredje år på rad og stadig fallende produksjon på norsk sokkel utgjør et økende behov for utenlandske andeler.

– Vi håper på å sikre oss andeler i både oppstrøms og LNG-prosjekter. Det ville vært en hjørnestein i vår australske strategi, sa Nils Helge Sørgård, visepresident for internasjonal leting og produksjon, Asia og Oseania, under den 14. Asia Upstream-konferansen i Singapore.

Sørgård sa at StatoilHydro leter etter offshoreandeler i Nord- Vest Australia, og ikke onshore-prospekter på østsiden av kontinentet, skriver Upstream.

– Vi ser etter et bredt spekter av andeler, men for et offshore-basert selskap fokuserer vi på Nord- Vest- framfor øst-Australia, sa han.

Nord- Vest-Australia huser landets største LNG- prosjekt som er operert av Woodside Petroleum. Regionen har også tiltrukket amerikanske Chevron, som planlegger å bygge Gorgon LNG-prosjektet i området. Gorgon skal produsere 15 millioner tonn LNG per år.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger