Publisert 4. februar 2000

OPEC nedjusterer sitt estimat for verdens oljeetterspørsel i 2011 med 180.000 fat per dag til 87,8 millioner fat per dag. Det fremkommer av OPECs månedsrapport for oktober sammenlignet med forrige månedsrapport.

Etterspørselsveksten i 2011 ventes nå til 0,88 millioner fat per dag mot 2010, ned fra anslaget på 1,06 millioner fat per dag i september-rapporten. økt usikkerhet i verdensøkonomien og tiltak for å redusere drivstofforbruket i Kina gjør at prognosen nedjusteres.

Usikkerhet og svekkede utsikter
Usikkerhet i verdensøkonomien har nedtonet bildet for 2011, spesielt i OECD-regionen. Det er knyttet usikkerhet til kinesisk oljeetterspørsel på grunn av nye regler innført av myndighetene for å redusere drivstofforbruket i transport. Indias økning i forbrukerprisene ventes å spille en vesentlig rolle i å dempe oljekonsumet det kommende året. På grunna av svekkede økonomiske utsikter har prognosen for 2012 blitt revidert ned, heter det i rapporten.

I 2012 anslås nå etterspørselen til 89,01 millioner fat per dag. Etterspørselsveksten estimeres dermed til 1,19 millioner fat per dag fra tidligere vekstestimat på 1,27 millioner fat per dag.

Lavere etterspørsel
Etterspørselen etter OPEC-olje i 2011 estimeres til 29,9 millioner fat per dag, noe som er uendret fra estimatet i september-rapporten. I 2012 ventes etterspørselen etter OPEC-olje til 29,9 millioner fat per dag i snitt, 100.000 fat per dag lavere enn i forrige rapport.

OPEC estimerer at den gjennomsnittlige råoljeproduksjonen for de tolv OPEC-landene, inklusive Irak, var på 29,9 millioner fat oljeekvivalenter per dag i september, tilsvarende en nedgang på 77.000 fat pr dag fra foregående måned.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger