Publisert 4. februar 2000

Det er Qatar og det internasjonale energibyrået (IEA) som melder at oljeproduksjonen vil forbli på samme nivå på grunn av at markedet har tilstrekkelig forsyninger som det er.

VIL IKKE øKE: Det var under et møte
i Abu Dhabi at Richard Jones i IEA og
energi-og indurtsiministeren i Qatar
uttalte seg om prudksjonen fra OPEC-landene.

– Jeg tror ikke vi vil øke produksjonen dette året, sier Abdullah bin Hamad al-Attiyah, energi- og industriminister i Qatar til Bloomberg. Han tilføyer at han mener markedet fungerer effektivt, og det ikke er noen tegn på at produksjonen bør økes.

Organisasjonen for oljeeksporterende land (OPEC) startet fjoråret med rekordkutt i produksjonen som svar på den laveste etterspørselen siden 1980-tallet.

– Vi ser ikke noen stor forandring i Opecs produksjon dette året. For det første kommer ikke-OPEC produksjonen til å se en liten økning. Men hovedforskjellen kommer når det gjelder OPECs produksjon av LNG, forteller Richard Jones i IEA, til Bloomberg. – Den vil øke med 800.000 fat per dag, tilføyer han.

Jones ser for seg at etterspørselen vil øke med 1,4 millioner fat per dag dette året, dette vil resultere i en total på 86,3 millioner fat per dag. Dette er en økning på 1,7 prosent fra 2009.

Produksjonen fra ikke-OPEC land vil ligge på omkring 51,5 millioner fat per dag ifølge IEA, dette tilsvarer omkring 60 prosent av verdens total. Det er økte forsyninger fra Norge og Brasil som vil kunne resultere i svakere produksjon i Malaysia og Canada i inneværende år. Ifølge Oljedirektoratet i Norge vil produksjonen likevel falle med seks prosent i 2010.

økte produksjonen i desember

OPECs råoljeproduksjon lå på et gjennomsnitt på 29,1 fat per dag i desember 2009, dette var 75.000 flere fat enn i november. økningen frem mot desember gjør dermed at produksjonen er høy nok i forhold til markedssituasjonen, dette ifølge tall fra IEA.

OPECS tolv medlemsland er: Algerie, Angola, Ecuador, Iran, Irak, Kuwait, Libya, Nigeria, Qatar, Saudi Arabia, De forente arabiske emirater og Venezuela.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger