Publisert 8. mars 2006

Medlemmene i Organisasjonen av oljeeksporterende land OPEC vil holde produksjonen nær toppnivået på 28 millioner fat per dag. OPEC forsøker på denne måten å oppveie svikt i leveranser fra Nigeria og Irak.

NTB

OPEC-landenes oljeministere satt tidlig onsdag ettermiddag fortsatt i møte i Wien. Men en utsending til møtet sa til nyhetsbyrået Reuters at organisasjonens medlemsland «ønsker å styre oljeprisen vekk fra faresonen rundt 70 dollar per fat».

Oljeprisen falt på de internasjonale markedene, etter spådommer om at OPEC ville velge å opprettholde sitt produksjonsnivå. I London sank prisen på nordsjøolje av Brent-kvalitet med 19 cent til 60,98 dollar per fat.

I New York ble lettolje av tilsvarende kvalitet notert til 61,39 dollar fatet, som også var en nedgang på 19 cent. – Stemningen i markedet er litt pessimistisk, etter varslene om at OPEC vil holde produksjonen høy, sa en amerikansk analytiker.

Velfylte oljelagre i USA bidrar til å svekke etterspørselen og dermed prisen. De amerikanske lagrene er ifølge energidepartementet i Washington nå 12 prosent større enn på samme tid i fjor.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger