Publisert 4. februar 2000

Helikopterstyrten offshore Canada i går krevde ett menneskeliv.Det havarerte helikopteret er av samme type som benyttes på norsk sokkel.

SIKORSKY S-92:Et helikopter av samme type
som på bildet styrtet i Canada i går.

Helikopteret med 18 passasjerer om bord styrtet i Atlanterhavet utenfor kysten av Newfoundland i Canada i går, grunnet tekniske problemer. 16 av dem er fortsatt savnet, mens en er bekreftet omkommet. En annen befinnser seg på kanadisk sykehus, hvor tilstanden er kritisk, ifølge kanadiske medier.

Ifølge Dagbladet var samtlige passasjerer arbeidere ved Hibernia-feltet, hvor StatoilHydro har en liten andel på fem prosent.

– Helikopteret rapporterte om tekniske problemer, men vi vet ikke hva slags problemer dette var, sier talskvinne for lokale kanadiske transportmyndigheter til CTV, skriver Dagbladet.

Det havarerte helikopteret er fra Cougar Helicopters, av typen Sikorsky S-92. Dette helikopteret er også benyttet av CHC HelikopterService og Norsk Helikopter på norsk sokkel.

Jery Grychowski i redningstjenesten opplyser overfor nyhetsbyrået AP at det var sterk vind og høye bølger i området da helikopteret gikk ned. Bølgene skal ha vært fra rundt to til tre meter høye. Vannet hadde en temperatur på rundt en grad, og 0, 5 grader i luften.

Det er kun få uker siden forrige helikopterulykke i oljebransjen. Et Super-Puma-helikopter på vei til ETAP-plattformen på britisk sokkel måtte da nødlande i Nordsjøen. Alle om bord ble reddet ut av det havarerte helikopteret.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger