Publisert 25. mars 2008

Verdien av aksjene på børsene i New York steg kraftig etter uventede positive boligtall og et nytt bud på den kriserammede banken Bear Stearns.

NTB

Teknologiindeksen Nasdaq endte opp hele 3,04 prosent til 2.326,75 poeng mandag. Dow Jones hadde steget 1,51 prosent til 12.548,40 poeng da børsen stengte, mens Standard & Poor’s 500 hadde steget 1,52 prosent til en foreløpig sluttnotering på 1.349,69 poeng.

Boligsalget opp
Noe av bakgrunnen for oppgangen var nye tall som viser at salget av brukte boliger steg med 2,9 prosent i februar, mens meklerne på Wall Street hadde forventet fortsatt nedgang. Det er første gang siden i fjor sommer at det registreres en økning i boligsalget.

Boligprisene fortsetter imidlertid å synke. Medianprisen for eneboliger har sunket med 8,7 prosent de siste tolv månedene, noe som er den største nedgangen på 40 år.

Nytt bud
Mandag ble det også kjent at finansgiganten JPMorgan femdobler sitt bud på den kriserammede investeringsbanken Bear Stearns, noe som bidro til dempe bekymringen for tilstandene i finansmarkedene.

Det nye budet er på 10 dollar aksjen, eller rundt 1,2 milliarder dollar for hele selskapet. Styrene i begge finansselskapene har godkjent den endrede avtalen, ifølge en felles uttalelse.
Uttalelsen førte til at verdien av Bear Stearns-aksjene på kort tid steg med over 100 prosent.

Dyre kontorer
Opprinnelig var det meningen at Bear Stearns skulle selges for rundt 235 millioner dollar. Flere kommentatorer har påpekt at selskapets kontorer i New York alene er verdt over 1 milliard dollar, og bankens aksjonærer har gitt klart uttrykk for at de syntes JPMorgans bud var for lavt.

Den nye prisen er imidlertid fortsatt bare en brøkdel av hva banken var verdt før kollapsen for halvannen uke siden, da akutt mangel på likviditet brakte Bear Stearns til randen av konkurs.

Den amerikanske sentralbanken har forpliktet seg til å dekke deler av JPMorgan Chases kostnader knyttet til oppkjøpet.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger