Publisert 18. januar 2006

Supplybåten «Bourbon Crown» opererer utenfor Nigeria. Angrepene fra opprørerne blir stadig hyppigere. Førstemaskinist Per Johnny Stranden fra Farstad utenfor Molde, frykter det snart er deres tur.

Stranden er en av ni norske om bord i skipet som i tillegg har like mange nigerianere som mannskap. De har i oppdrag å drive ankerhåndtering og supply til oljeinstallasjoner ute på feltet på kysten av Nigeria.Statoil er eneste norske blant selskapene som opererer i området skriver Romsdals Budstikke.

– Norske selskap tør ikke sende servicefolk nedover hit på grunn av sikkerheten, mens norske sjøfolk bokstavelig talt får seile sin egen sjø, hevder Standen. Han sier rederiet gjør det de kan for at ikke noe skal skje med sjøfolkene, men han er oppgitt over norske myndigheter.

– Flere supplyskip og oljeinstallasjoner er blitt bordet. Og vi spør oss når det er vår tur. Vi blir ikke akkurat beroliget når det tikker inn mailer med ordlyden «Leave the country or die in it». (Forlat landet eller dø her.), forteller Stranden som har vært om bord i «Bourbon Crown» siden november 2004. Han har nå bare ei uke igjen av sin seksukersturnus, og ser fram til å komme hjem. De siste ukene har vært spesielt ille.

– Vi ligger mye lenger ute enn søsterskipene våre, derfor har vi sluppet unna så langt. Men begge de operer på felt nærmere land hvor det har vært flere angrep, forteller 37-åringen fra Farstad.

Stranden er også hovedtillitsvalgt for rederiet Bourbon Offshore Norway. Selskapet har også to andre skip som opererer i samme område. I tillegg er tre andre, norske rederi representert her. Til enhver tid er det om lag 100 nordmenn offshore i Nigeria skriver Romsdals Budstikke.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger