Publisert 4. februar 2000

Tror på 3-400 millioner boe.

Konsernsjef Erik Karlstrøm i North Energy sier til TDN Finans at Norvarg kan være opp mot 300-400 millioner fat oljeekvivalenter (boe).

North Energy oppjusterte onsdag sitt anslag for det Total-opererte barentshavfeltet fra 225 til 260 millioner boe, men Karlstrøm sier altså til TDN Finans han tror på 3-400 millioner boe. Videre sier han at en avgrensingsbrønn vil bli påbegynt før årsskiftet, og at det faktum at Total gjør en slik omprioritering er en indikasjon på at de har andre estimater enn de tidligere publiserte.

Operatøren Total kunngjorde i sommer at letingen i brønn 7225/3-1 i lisens 535 var en suksess. Det ble påvist gass i både jura- og trias-lag, og foreløpig ligger det an til at Norvarg inneholder mellom ti og 50 milliarder Sm3 utvinnbar naturgass.

Det har også blitt gjennomført en strømningstest, og feltpartnerne klarte her å produsere 180 000 Sm3 gass per strømningsdøgn gjennom en 44/64 tommers dyseåpning. Gassen skal ikke innholde store mengder av hverken CO2, nitrogen eller hydrogensulfid.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger