Oppjusterer ressursestimatet for Asha Noor

Publisert 6. februar 2013

Lisenspartner Bridge Energy anslår at størrelsen på Asha Noor-funnet kan være mellom 30 og 100 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter.,Før jul meldte Bridge om oljefunn av god kvalitet i Asha Noor , noe OD bekreftet 11. januar i år. Funnet ble foreløpig beregnet til å være på mellom 25 og 35 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter, innenfor lisens 457 , som utelukket potensielle ytterligere volumer utenfor lisensen.

Ifølge en melding fra lisenspartner Brigde, tyder siste oppdateringer i operatørens kartlegging at Asha Noor -funnet er i direkte kommunikasjon med et stort volum øst for hovedstrukturen. Disse volumene kommer i tillegg til det som tidligere er rapportert.

Basert på denne oppdaterte kartleggingen anslår derfor Bridge nå Asha Noor-funnet å være på mellom cirka 30 og 100 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter. Det inkluderer mulige ekstravolum i nabotillatelser, som er anslått å være av tilsvarende størrelsesorden.

– Jeg er veldig glad for å kunngjøre denne positive utviklingen på Asha-oljefunnet, som viser økte kommersielle ressurser som ligger nær andre viktige utviklingstrekk i området – Ivar Aasen og Edvard Grieg -feltene. Asha vil gi et vesentlig bidrag til de totale ressursene innenfor den vestlige Utsirahøyden, sier Tom Reynolds, administrerende direktør i Bridge Energy.

Ytterligere avgrensning av funnet blir nå vurdert.

Wintershall er operatør i lisensen (40 prosent), med E.ON Ruhrgas Norge AS (20 prosent), Bridge Energy Norge AS (20 prosent) og VNG Norge AS (20 prosent) som partnere.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger