Publisert 4. februar 2000

Origo Engineering kjøper Kristiansandsselskapet Mobikom, og flere oppkjøp er på vei. Slik vil selskapet på få år doble antall ansatte.,

SKAL VOKSE: Origo-sjef Kjetil Rabba skal få
selskapet til å vokse. (Foto: MAGNUS BIRKENES

Origo, som har tatt navnet sitt fra fagtermen for skjæringspunkt, leverer prosesskontroll og sikkerhetssystemer blant annet til offshore-industrien. Nå vil selskapet styrke sin posisjon mot integrerte operasjoner (IO) ved å kjøpe opp det lille selskapet Mobikom. Selskapet er prosjektleder for samarbeidsprosjektet Marcom, som arbeider for å få gode kommunikasjonsløsninger for den marine industrien, og det er på grunn av denne posisjonen Origo nå kjøper selskapet.

– Vi vil ha synergi inn mot våre områder, og ser at deres kompetanse er noe vi veldig gjerne vil ha inn hos oss. Samtidig får vi nå vist oss litt i IO-sammeheng, siden de er involvert i Marcomprosjektet, sier Kjetil L. Rabba til Oilinfo. Han er daglig leder i Origo Control, et datterselskap av Origo Engineering.

Utfordringer
Rabba understreker at Mobikom har god kompetanse på informasjonsbehandlingen fra integrerte operasjoner.

– Dagens system har en del begrensinger. Mobikom kan bidra med kompetanse på å samkjøre informasjonen. Hvordan klarer man å få den nødvendige og relevante informasjonen og vise den på en måte som operatørene forstår og Oljedirektoratet og Petroleumstilsynet godkjenner? spør Rabba retorisk.

Flere oppkjøp
Han avslører også at dette oppkjøpet neppe blir det siste fra den kanten i framtiden. Selskapet, som nå har 40 ansatte, har et ønske om å doble antallet ansatte de neste to-tre årene, og snuser derfor på flere oppkjøp:

– Det er flere konkrete selskaper vi ser på, bedrifter som er innenfor vår sfære og som på en eller annen måte trenger automasjon og styringssystemer for å få produktene sine ferdig. Vi ser primært på norske selskaper, men vurderer også ett par selskaper utenfor Norge som jobber inn mot oljeindustrien, forteller Rabba til Oilinfo.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger