Publisert 4. februar 2000

DOF har sagt opp mellom 15 og 20 norske sjøfolk. En av årsakene er at flere av selskapets offshorefartøy får kontrakt på brasiliansk sokkel – hvor myndighetene krever brasiliansk mannskap.

– Brasil krever brasiliansk mannskap om bord. Det kan vi ikke gjøre noe med. Men vi hadde håpet at ski som har oppdrag i Nordsjøen, enten det er på britisk eller en annen sektor, kunne benytte norsk mannskap, sier hovedtillitsvalgt i DOF, Odd Magne Dalsvåg, til Aftenbladet Energi.

Dalsvåg uttrykker bekymring for hva som vil skje når kontraktene rederiet har på norsk sokkel går ut. Det er helt uviss hvor skipene får oppdrag. I et brev til de ansatte skriver rederiets ledelse at de ikke kan love jobb til alle sine norske sjøfolk på de nye skipene som skal tas i bruk.

Hovedtillitsvalgt Dalsvåg mener at det kan se ut til at DOF går foran og tar i bruk utenlandsk mannskap, og sier at filippinere og polakker er opplagt billigere når det gjelder lønnskostnader enn nordmenn.

Han er også bekymret og skuffet over at oppsigelsene kommer nå. I løpet av de nærmeste to til tre årene skal rederiet overta 20 nye skip – som alle trenger mannskap. Det nylig framlagte halvårsresultatet til rederiet viser også god framgang.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger