Publisert 15. oktober 2007

Det første StatoilHydro-opererte dypvannsfeltet i Mexicogolfen ble satt i produksjon 11. oktober.

Gassfeltet – som bærer navnet Q – ligger i blokk 961 i Mississippi Canyon. Det er ifølge StatoilHydro bygget ut med et undervannsanlegg som er koblet til den Anadarko-opererte plattformen Independence Hub i den amerikanske delen av Mexicogolfen.

StatoilHydro har en eierandel på 50 prosent i Q-feltet, som er ventet å øke volumet på selskapets gassproduksjon fra Mexicogolfen med 40 prosent. Den andre halvparten er eid av det amerikanske olje- og gasselskapet Dominion.

StatoilHydro eier også 18,33 prosent i Anadarkos Spiderman-felt og 26,67 prosent i det ENI-opererte San Jacinto-feltet. Begge feltene er i produksjon og er knyttet til Independence Hub-plattformen.

Independence Hub er ifølge StatoilHydro verdens største prosessanlegg for naturgass til havs. Den startet produksjonen i juli i år, og Q er den tiende brønnen som kobles til anlegget.

Independence Hub ligger 2.400 meter under havoverflaten, ifølge Anadarko det største havdypet som noen plattform er installert på. Produksjonen er planlagt økt til den når anleggets kapasitet på 28,3 millioner standard kubikkmeter gass per dag innen utgangen av 2007.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger