Optilift skal overvåke containere digitalt for ASCO
Pressemelding
29. oktober 2019
Foto: Optilift
Optilift skal overvåke containere digitalt for ASCO
Pressemelding
29. oktober 2019

ASCO Base i Tananger står foran en storstilt digital oppussing. Etter å ha landet støtte på 20 millioner kroner fra Kystverket, skal logistikk-aktøren nå forenkle sin egen arbeidshverdag.

En sentral del av digitaliserings-prosjektet er å implementere Digital Logistics fra Optilift, som skal hjelpe selskapet med overvåking og sporing av container-bevegelser mellom sjø og land.

– Digital Logistics fra Optilift vil gi oss ny og oppdatert informasjon om hvor hver enkelt container til enhver tid står plassert. Dette vil gi logistikkarbeidet vårt en ny dimensjon, sier Christopher Hoftun, direktør for innovasjon og digitalisering i ASCO Norge.

– Først og fremst vil vi klare å redusere antall seilinger mellom basen vår i Tananger og kundenes plattformer. Vi vil også klare å plassere containere mer fordelaktig ombord på skipene, slik at man bruker minst mulig tid på lasting og lossing. I tillegg vil vi klare å redusere tiden personell på plattformene bruker på å finne riktig container og utstyr, som faktisk er et stort problem  i dag.

– Dermed kan vi redusere den totale tidsbruken vår, og spare kostnader gjennom et færre antall container-transporter ut til plattformene – samtidig som vi slipper ut mindre CO2. Gevinsten kommer både oss og kundene til gode, fastslår Hoftun

Camilla Nylund, daglig leder i Optilift, ser frem til det forestående samarbeidet med ASCO.

– Dette blir et strategisk viktig samarbeid for Optilift, siden vi nå skal legge til nye og utvidede funksjoner på Digital Logistics-tjenestene våre. Dette innebærer hovedsakelig at ASCO som kunde skal slippe alt av manuelt arbeid med overvåking av containere, ved at containerne fremover også skal kommunisere direkte med deres CRM-system, forklarer hun.