Publisert 28. mars 2006

Samarbeidsmulighetene mellom Norge og Russland er svært gode, sa Russlands statsminister Mikhail Fradkov da han i formiddag kom til Ormen Lange-anlegget på Aukra.

Et fremtidig norsk-russisk samarbeid om utbygging av Sjtokmanfeltet i Barentshavet utgjorde bakteppet da Russlands statsminister Mikhail Fradkov i formiddag ble tatt i mot av statsminister Jens Stoltenberg, Hydro-sjef Eivind Reiten og Statoil-sjefen Helge Lund på Norsk Hydros anlegg i Aukra i Møre og Romnsdal skriver aftenposten.no.

Foto: Øivind Leren/Hydro

– Vi skal vise vår russiske gjest det aller ypperste som norsk ingeniørkunst kan oppvise, sa statsminister Jens Stoltenberg umiddelbart før han skulle ha de første samtalene med sin russiske gjest.

Grunnen til at Stoltenberg i dag har tatt Mikhail Fradkov med nettopp til Ormen Lange-anlegget, er at de norske selskapene Hydro og Statoil er verdensledende på utbygging av havbunnsbaserte oljeinstallasjoner til havs.

Ettersom det neppe er aktuelt å bygge ut Sjtokmanfeltet i Barentshavet med konvensjonelle plattformer, utgjør teknologien som er utviklet på Ormen Lange og på Snøhvit-feltet i Finnmark den beste løsningen også for den russiske sokkelen i nord, håper man på norsk hold, skriver aftenposten.no.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger