Publisert 4. februar 2000

Aker Solutions melder om høyere ordreinngang i andre kvartal, mens omsetningen er den nest laveste det siste året, med en omsetning på 11,9 milliarder kroner.

BEDRE ORDREINNGANG: Aker Solutions, som
blant annet hadde ansvaret for å bygge
prestisjeriggene «Aker Barents» og «Aker
Spitsbergen», melder om bedre ordreinngang.
(Foto: MAGNUS VåGEN BIRKENES)

Omsetningen i samme periode i fjor var på 14,3 milliarder kroner, men dette kvartalets omsetning er dog høyere enn i forrige kvartal. Da klokke den inn på 11,56 milliarder kroner.

– Nedgangen i omsetning er delvis på grunn av utfasing av prosjekter og delvis på grunn av et tregere marked, melder selskapet i sin kvartalsrapport.

– Sterk ordreinngang
Selskapet skryter dog av ordreinngangen i kvartalet, der ordrebøkene har økt med 15 milliarder kroner til en total ordrebok på 60,3 milliarder kroner. Inngangen er dog en del dårligere enn tilsvarende kvartal i fjor, da selskapet rapporterte om en ordreinngang på over 20 milliarder kroner.

– Dette er en sterk ordreinngang og ordrereserve som vil gi oss økt forutsigbarhet fremover. Forretningsområdet Energy Development & Services (ED&S) hadde særlig god ordreinngang, som sikrer et godt basisvolum for forretningsområdets vedlikeholds- og modifikasjonsvirksomhet (MMO) de neste årene, sier øyvind Eriksen, arbeidende styreformann i Aker Solutions, i en pressemelding.

Det siste kvartalet har også Simen Lieungh, administrerende direktør i selskapet, trådt av, og nå jobber selskapet med det de kaller en «strategiprosess for å fokusere og optimalisere selskapets struktur og styringsmodell». Selskapet vil slik bygge en sterkere leveransemodell for enheten for feltutbygginger, mens MMO-virksomheten vil fokusere på Nordsjø-området. Selskapet varsler at det kan bety at avdelingen Energy Development & Services blir delt i to separate forretningsområdet.

Det ligger et klart potensial i å utvikle en leveransemodell som kombinerer erfaringen vår fra feltutbygginger og prosjektgjennomføring i Nordsjøen med lavkost ingeniør- og fabrikasjonsarbeid. For å gjennomføre dette vil vi aktivt søke lokale partnerskap i lovende olje- og gassregioner, som igjen vil generere lokal verdiskapning og gi oss tilgang til disse markedene. Våre lokale partnerskapsavtaler i Kina og Kasakhstan – hvorav sistnevnte ble kunngjort i dag – er to gode eksempler på denne strategien, sier Eriksen.

Fremtiden
Selskapet ser lyst på fremtiden, særlig i Brasil.

– Anbudsaktiviteten er høy, og markedspotensialet i Brasil er stort og det er en jevn etterspørsel etter tjenester gjennom hele oljefeltets livssyklus. Aker Solutions er godt posisjonert for større feltutbygginger i dypvannsregioner, men markedet er preget av sterk konkurranse, sier selskapet.

– Vi forventer vekst i forbruket på subsea infrastruktur fra 2010 og utover. Denne utviklingen er særlig drevet av feltutviklinger i Brasil, Nordsjøen, Vest-Afrika og Sørøst-Asia.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger