Publisert 22. november 2007

StatoilHydro kan vise til gode produksjons-resultater på Ormen Lange-feltet siden oppstarten i september. Fra 1. oktober har feltet produsert med en regularitet på 94 prosent.,

– Vi har en veldig god statistikk. Fra og med 1. oktober har vi produsert med en regularitet på 94 prosent. Det vil si at produksjonen har gått 94 prosent av tida, og det er veldig bra, sier informasjonssjef Dag Ryen Ofstad til nettutgaven av Romsdal Budstikke.

– Det betyr at anlegget er godt bygd, og at vi kan levere et vel fungerende anlegg til den nye operatøren, sier Ryen Ofstad, under henvisning til at Shell overtar som driftsoperatør 1. desember.

Ryen Ofstad opplyser til rbnett.no at StatoilHydro er oppe i en døgnproduksjon på over 20 millioner kubikkmeter gass, mens det vil strømme 70 millioner kubikkmeter gass i døgnet ved full drift.

Gassproduksjonen på Ormen Lange i Norskehavet startet 13. september, og StatoilHydro til nå tatt opp gass og olje til en verdi av over en milliard kroner. Feltet vil bli utbygd med maksimalt 24 brønner. I øyeblikket strømmer gass og olje fra tre brønner.

Ormen Lange vil maksimalt produsere 70 millioner kubikkmeter gass og 50.000 fat kondensat daglig. Ormen Lange innebærer at Norges gasseksport i 2010 vil øke til 120 milliarder kubikkmeter gass, som tilsvarer 20 prosent av Europas gassforbruk.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger