Publisert 4. februar 2000

Petroleumstilsynet (Ptil) har ført tilsyn med StatoilHydros styring av HMS i bore-og brønnaktivitetene på Oseberg C, både på land og offshore. Konklusjonen? Det kan alltids bli bedre.

Bakgrunnen for tilsynet var at Ptil ville etterprøve nivået på selskapenes anvendelse av HMS-styringsverktøyer under arbeidsutførelse.

– Det var ønskelig å se styringsverktøyenes anvendelse i forhold til utstyr i boreområdet ved utførelse av daglige arbeidsplaner og prosedyrer, skriver Ptil i en melding.

Ptil ønsket også å etterprøve StatoilHydro, som operatør, sin ivaretakelse av myndighetskrav, selskapets interne retningslinjer samt industri standardløsninger for viksomheten.

Resultatet fra tilsynet registrerte bra arbeidsforhold mellom operatør-, boreentreprenør- og brønnserviceselskap. Men boreutstyret bar preg av slitasje, og var inntil nylig planlagt brukt for kortere boreoperasjoner. StatoilHydro har nå identifisert et behov for kontinuerlig boring på nye brønnmål, og dette betyr at Oseberg C vil gjennomgå en oppgradering.

Ptil registrerte også fire avvik og fem forbedringspunkter under tilsynet. Punktene bestod av ufullstendig risikovurdering og utøvelse av ansvar for beslutninger underveis i daglige bore- og løfteaktiviteter. Det ble også registrert mangler ved detaljerte operasjonsplaner for vedlikeholdsaktiviteter på Oseberg C-innretningen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger