Publisert 4. februar 2000

Oseberg Sør er nå kommet i drift, over en måned etter at plattformen måtte stenge ned på grunn av problemer med en eksoskanal.

VAR NEDE: Oseberg Sør. (Foto: STATOIL)

Plattformen står for en produksjon på 25.000 fat oljeekvivalenter i døgnet, og produksjonen har vært stengt ned siden 20. september. Reparasjonsarbeidet på plattformen var svært krevende, og det ble satt ned en spesialistgruppe som jobbet med utbedringene som nå er utført.

– Skadene var i en eksoskanal, og hadde oppstått på grunn av høy temperatur. Dermed hadde kanalen blitt skadet og deformert. Vi har jobbet intensivt siden vi stengte ned produksjonen, og nå er vi i gang igjen, sier Eskil Eriksen, pressetalsmann i Statoil, til Petro.no.

Selskapet jobber nå med å finne ut av hvorfor temperaturen har vært for høy, men Eriksen forteller at dette også var et problem Statoil var klar over.

– Dette er en problemstilling vi har sett over lengre tid på Oseberg Sør, og planen var å bytte ut denne kanalen ved neste revisjonsstans, som skal være i 2011, sier Eriksen.

Selskapet regner med at det vil ta noen dager før man er tilbake på produksjonsnivået fra før stansen på grunn av oppstart av flere subsea-felt knyttet til plattformen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger