Oslo får oljeutstilling

Publisert 31. mai 2013

Norsk olje og gass med partnere har signert en samarbeidsavtale med Norsk Teknisk Museum, som går på byggingen av en ny permanent oljeutstilling på museet.

Det skriver Norsk olje og gass på sine hjemmesider.

– Det er viktig at hovedstadsregionen har en interaktiv arena for kunnskap og opplevelser knyttet til Norges viktigste næring. Utstillingen skal gi fortellinger om norsk olje- og gassproduksjon både med historisk og fremtidsrettet blikk, sier Kristin Bremer Nebben, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Norsk olje og gass.

Det har vært nedsatt en prosjektgruppe og gruppen har flere mål for utstillingen.

– Det er viktig å fortelle historien om norsk olje- og gassvirksomhet til skoleelever, turister og alle andre besøkende til Norsk Teknisk Museum. Det er også viktig å formidle betydningen av fremveksten av norsk olje- og gassindustri de siste 40-50 år, og særlig i kombinasjon med de naturvitenskapelige og teknologiske aspektene olje- og gassvirksomheten har i seg. Mange ser for seg kjeledresser på et boredekk, men det er så mye mer enn det, sier Bremer Nebben.

– Utstillingen vil vise hvilken betydning olje og gass har i verdens energimarked, rette oppmerksomheten mot miljø- og sikkerhets aspekter ved næringen og ikke minst få frem næringens viktige rolle som verdiskaper og samfunnsbygger i Norge. Museet legger opp til en interaktiv utstilling som vi tror vil engasjere både unge og gamle, sier prosjektleder Dag Andreassen på Norsk Teknisk museum.


Utstillingen er sentralt plassert i museet og dekker ca. 350 kvadratmeter over to etasjer.



– Norsk olje og gass finansierer sammen med medlemsbedriftene ConocoPhillips, ExxonMobil, Lundin, Shell, Statoil, Total, Concedo, Idemitsu, Dana Petroleum, VNG, Repsol, Bayerngas og Subsea 7 hele den nye utstillingen, men Teknisk museum vil stå for utbyggingen og innholdet i utstillingen, blant annet i samarbeid med arkitektkontoret Codesign Sweden, sier museumsdirektør Hans Weinberger.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger