Publisert 4. februar 2000

østensjø Rederi i Haugesund har bestilt et forsyningsfartøy fra Astilleros Gondan med forventet levering i september 2013. Dette blir det åttende fartøyet rederiet bestiller fra det spanske verftet.

Fartøyet blir 92,6 meter langt og 20,6 meter bredt. I tillegg til tanker under dekk for føring av flytende laster i forbindelse med oljeboring til havs, har fartøyet et dekk for føring av containere, rør og annen dekkslast på 1.040 kvadratmeter, skriver østensjø Rederi i en pressemelding.

Rederiet har utviklet fartøyet i tett samarbeid med Skipsteknisk i ålesund, og dette er det sjette nybygget østensjø Rederi gjør sammen med designere fra ålesund.

For de litt mer innvidde får fartøyet betegnelsen ST 920. Videre innredes det for 40 personer.

– Noen av tankene under dekk er spesialdesignet for føring av borekaks. Borekaks er miljøavfallet som blir produsert fra borestrengen under boring, og som tidligere ble liggende igjen på havbunnen. Dette systemet er utviklet i et tett samarbeid mellom østensjø Rederi og pumpeleverandør P.G. Gjerdrum. Fremdrift og posisjoneringspropeller vil bli levert av Voith, heter det i meldingen.

Per i dag opererer østensjø Rederi en flåte på 31 fartøyer. 21 av disse er slepebåter og fortøyningsbåter, og ti er fartøyer for undervannsoperasjoner og forsyning. Slepebåtene er plassert i Norge, Storbritannia og Irland, legges det til.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger