Publisert 22. oktober 2013

Rederiets største avtale noensinne., Et av Østensjø sine andre skip, «Edda Sprint». (Foto: Østensjø Rederi)

Østensjø rederi sendte i dag ut en melding om at de har plassert en ordre på et nytt, stort skip for offshore-konstruksjon ved Kleven-verftet i Ulsteinvik. Skipes bygges på bestilling fra DeepOcean, som har chartret fartøyet for fem og et halvt år, med opsjon på fire år til.

Kontrakten har en verdi på 1,4 milliarder kroner, og man forventer levering av skipet i mars 2016.

Fartøyet er designet av Salt Ship Design i nært samarbeid med Østensjø Rederi og DeepOcean. Det har en lengde på 149,8 meter, en bredde på 27 meter og et dekksareal på 2300 kvadratmeter. Fartøyet er spesielt utviklet for å passe markedet i Nordsjøen og nærliggende områder og er utstyrt med et 150 tonn vertikalt kabelleggesystem, en 3000 tonn karusell under dekk og en 400 tonn aktiv hiv-kompensert (AHC) hovedkrane som kan løfte 600 tonn i dobbelt fall.

– Kontraktene med DeepOcean og Kleven er de største Østensjø Rederi noensinne har inngått, og da er vi ekstra fornøyde med at vi har lykkes med å utvikle dette sofistikerte prosjektet i den norske offshore-klyngen. Det viser at kompetansen og konkurranseevnen for norske operatører, eiere, verft og designere er i verdenseliten. DeepOcean har vært en høyt verdsatt kunde av Østensjø Rederi i 14 år, og vi er svært tilfredse med å fortsette og å utvikle samarbeidet. Den tilliten som er vist oss gjennom dette prosjektet er en hedersbevisning til våre hardt arbeidende og kompetente ansatte,“ sier Johan Rokstad, administrerende direktør i Østensjø Rederi.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger