Otech tildelt langtidskontrakt med Songa Offshore

Foto: Ptil
Publisert 22. august 2017

Otech Marine Services har inngått en avtale på 5+5 år for «continous offshore class» av skrog og komponenter under vann for Songa sine fire CAT-D-rigger.

Det skriver selskapet i en pressemelding.

Songa Offshore blir med dette et av foregangsselskapene innen kontinuerlig klassing av flytende enheter på norsk sokkel, og vil som følge av avtalen ta konseptet et steg lenger til å også omfatte undervannsarbeid.

– Dette er en viktig del av Songa Offshores «Class on Location» strategi og «continous class» prosjekt. Forutsigbarhet i forhold til vedlikehold samt oversikt over tilstand på utstyr er vitalt for våre operasjoner» – sier Bjarte Taranger, VP Operations i Songa Offshore.

Avtalen omfatter de fire CAT-D riggene Songa Equinox, Songa Encourage, Songa Endurance og Songa Enabler, som alle er designet for kontinuerlig “year-round» boreoperasjoner, testing og intervensjon i ekstreme forhold.

– Vi er svært glade for at Songa Offshore har valgt oss. Vår spesialtilpassede løsning sikrer at vi kan utføre nødvendig inspeksjon og dykkerarbeid offshore uten at dette påvirker operasjon eller sikkerhet, som igjen gjør det mulig for Songa Offshore å levere maksimalt, sier Morten Emil Sørenes, daglig leder i Otech Marine Services.


Alt om vedlikehold, reaktivering og vinterisering av rigger på éndagskonferansen Petrolive: Riggvedlikehold 3. oktober i Bergen.

Se program og deltakerliste og meld deg på her!

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger