Publisert 4. februar 2000

Administrerende direktør Trond Slettbakk i Kunnskapsparken Nord er overrasket over stor interesse på det første informasjonsmøtet om Harstad Teknologipark i går.

Både Statoil, Aibel og Det norske veritas snuser på å etablere seg her. Kunnskapsparken Nord skal gjøre markedsføringsjobben for Harstad kommune, for å få bedrifter til å slå seg ned, skriver Harstad Tidende.

– Vi var veldig spent selv da vi inviterte til det første informasjonsmøtet. Og vi er veldig positivt overrasket over at det var så stor interesse fra aktuelle leietakere, utbyggere og i fra finansieringsinstitusjoner og andre samarbeidspartnere. Så det var veldig positivt, sier Slettbakk.

– Man har ikke besluttet en lokalisering. Men vi er veldig glad for at vi fikk deltakelse i fra Statoil, Det norske veritas, Aibel og flere andre mindre selskap som oppfattet dette som en interessant sak å sette seg mer inn i.

Det er Harstad kommune som eier prosjektet, og de er i full gang med å forberede grunnarbeidet, tilrettelegging og klargjøring av området for utbygging.

– Dette har allerede startet og vil fortsette utover i 2013. Fra kunnskapsparken nord sin side så har vi ansvar for å markedsføre dette i forhold til leietakere og utbyggere, og det vil vi jobbe med i nær kontakt med Harstad kommune fra nå av og ut 2013. Vi håper at vi skal få de første positive beslutningene om lokalisering før sommeren neste år, sier Slettbakk.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger