Overtar søk- og redningstjeneste for Equinor i Sør-Norge

Foto: Bristow Norge
Publisert 1. september 2023

Fra og med fredag tar Bristow Norway over søk- og redningstjenesten ved Johan Sverdrup og Statfjord B-plattformene for Equinor.

Kontrakten er på fire år og inkluderer tre ettårige opsjoner for en mulig totalperiode på syv år.

– Vi er svært glade for at Equinor viser oss denne tilliten, og ser frem til et godt samarbeid i mange år fremover. Bristow er bransjeledende når det kommer til søk- og redningsarbeid, og det viktigste for oss er å sørge for sikkerheten til de mange tusen offshorearbeidere som arbeider på norsk kontinentalsokkel, sier Heidi Wulff Heimark, administrerende direktør i Bristow Norway AS.

– Hele organisasjonen vår har lagt ned en formidabel innsats for å være klar til kontraktens start, og vi er utrolig stolte av våre ansatte, fortsetter Wulff Heimark.

Det er totalt tre søk- og redningskonfigurerte S-92-helikoptre tilknyttet avtalen. To av dem er basert offshore ved Johan Sverdrup og Statfjord B-plattformene til støtte for operasjoner på den sørnorske kontinentalsokkelen.

I tillegg åpner Bristow en midlertidig helikopterbase for søk- og redningstjenesten på Bergen Flesland, som dekker området Troll og Oseberg inntil Equinor har fått på plass en ny og mindre helikoptertype tilpasset SAR-hangar på Oseberg Feltsenter.

Siste fra forsiden

Hasselmus er satt i produksjon

+

COSLProspector skal klasses og oppgraderes ved CCB

+

Avgrensingen av Ofelia-funnet er i gang

+

Han leder ny subseagigant: – Vi skal kutte kostnader og utslipp for kundene

+

Live-intervju med CCB og Semco: – Alltid rom for samarbeid

+

Klasser Haven i Ølen

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger