Publisert 4. februar 2000

Ikke bare ett, ikke to, men tre funn har StatoilHydro kunngjort i dag. I tillegg til Arenariafunnet, er det påvist gass i brønn 6706/12-1 på Snefrid og tilleggsressurser i avgrensingsbrønnen 15/5-7 på Dagny.,

SUKSESS På DAGNY: «Transocean Winner».
(Foto: TRANSOCEAN)

Tidligere i dag kunne vi melde at det var gjort funn på Arenariaprospektet i Barentshavet. Nå avslører Oljedirektoratet at StatoilHydro har to andre leteprosjekter med god utgang.

Det første er brønnen 6706/12-1 på Snefrid Sør i utvinningstillatelse 218. Der ble det påvist gass i sandsteiner i Niseformasjonen i senkritt, en kolonne på 70 meter med gode reservoaregenskaper. Størrelsen på funnet estimert til 4 milliarder Sm3 utvinnbar gass. Funnet ligger et lite stykke vest for gassfunnet Luva i 6707/10-1, og Snefrid kan bli bygget ut sammen med Luva.

– Det er tilfredsstillende at resultatet møtte våre forventninger, og at tørrgass ble bekreftet i et reservoar med gode reservoarkvaliteter, sier Tim Dodson, senior visepresident i StatoilHydro for leting på norsk sokkel i en pressemelding.

Brønnen, som ble boret av «Transocean Leader» ble boret til et dyp på 3925 meter, og havdypet på stedet er 1265 meter. Riggen vil gå videre til prospektet Haklang i lisens 218 for å bore 6707/10-2S.

Dagny ga funn
Også Dagny har gitt gode resultater. Avgrensingsbrønnen 15/5-7, til funnet i brønn 15/5-1, traff på en 100 meter oljekolonne som blir anslått til å kunne ligge innenfor usikkerhetsspennet 15-20 millioner Sm3 utvinnbare oljeekvivalenter. Dagnyfunnet vil bli vurdert å bygges inn mot Sleipner.

– Dette er et veldig spennende funn, sa administrerende direktør i StatoilHydro, Helge Lund, i en pressekonferanse mandag.

– Sleipnerområdet er fortsatt veldig lovende, og denne brønnen bekrefter at mulighetene for oljefunn i området et gode, fortsatte Lund.

Brønnen ble boret av «Transocean Winner» til 4037 meter, på 119 meters havdyp. Nå skal riggen videre til lisens 212 C for å bore brønnen 6507/6-3 på Steinkobbeprospektet.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger